Kurssikuvaukset kevään kursseille

KEVÄT 2018

Alkeet, Anna Niemistö

Alkeistaso on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin alkeiden kertaajille. Alkeet on jaettu kahteen kuuden viikon jaksoon. Voit käydä jommankumman tai molemmat. Molemmat alkeet käytyään voi siirtyä alkeisjatkotasolle.

Alkeet 1: Opettelemme perusliikkeitä ja helppoja sarjoja. Tutustutaan itämaisen tanssin liikekieleen ja pehmeisiin perusliikkeisiin: ympyrät, kahdeksikot, kädet.

Alkeet 2: laajennetaan liikevalikoimaa: iskut, kierrot, pudotukset ja värinät. Jatkamme perusliikkeiden hiomista ja yhdistämistä askeliin sekä opettelemme mukaansatempaavan koreografian. 

Alkeisjatko, Pirjo Huusko

Jatketaan syksyllä tutuksi tullutta perustekniikan harjoittelua, tehdään askelsarjoja ja helppo koreografia.

Alkeisjatko on jaettu kahteen kuuden viikon jaksoon. Voit käydä vain jommankumman tai molemmat. Molemmat alkeisjatkot käytyään voi siirtyä perustasolle.

Bollywood, Aurora Ylinen

Bollywood-tanssi on intialaista elokuvatanssia, jossa yhdistellään klassisia intialaisia temppelitansseja sekä muita tanssilajeja kuten itämaista tanssia, hip hoppia ja show’ta! Tunneilla tutustumme bollywoodin värikkääseen ja tunteikkaaseen maailmaan, käymme läpi kehon perusliikkeitä ja teemme erilaisia tanssisarjoja nautiskellen vauhdikkaasta ja mahtipontisesta bollywood-musiikista!

Myös uudet tanssijat ovat tervetulleita, sillä aloitamme uuden koreografian kevätkaudella.

Show Oriental, Aurora Ylinen

Show Oriental -tunneilla tutustumme myös showtanssin tekniikkaan ja yhdistelemme sen elementtejä itämaiseen tanssiin. Valmistamme vauhdikkaita koreografioita, joista ei menoa ja meininkiä puutu! Keskitaso/jatkotaso.


 

Perustaso, Anna Salminen

Alkeiskurssin käyneille ja perusliikkeiden kertaajille. Kertausta ja liikekielen kartuttamista (esim. lonkan kaksoispudotus, undulaatio, kamelikävely, egyptiläinen kävely). Yhdistetään liikkuminen perusliikkeisiin, tutustutaan tanssivälineisiin (huivi, keppi) ja tehdään askelsarjoja ja helppoja tansseja.

Intensiivitunti, Anna Niemistö

Tunnilla opetellaan vaativampaa tekniikkaa ja koreografioita. Kevätkaudella opetellaan uusi koreografia, joka on yhdistelmä itämaista pop-koreografiaa ja rumpusooloa. Kurssin teemana on esiintymistaitojen vahvistaminen, ja opeteltava koreografia soveltuu mainiosti keikalle kuin keikalle. Kurssi sopii keskitasosta alkaen.

Tekniikka, Anna Niemistö

Tekniikkatunnilla on luvassa perusliikkeiden huolellista hiomista, isolaation ja kerrostamisen harjoittelua. Tunneilla on tärkeässä roolissa myös keskivartalon tukilihasten ja vartalon linjausten hallinnan kehittäminen. Tekniikka on keväällä kahdessa osassa. Tekniikka 1 -kurssilla pääteemana on isolaation vahvistaminen ja koordinaatio. Tekniikka 2 -kurssilla harjoitellaan mm. kerrostamista ja zillien soittoa. Suositeltava tunti oman koreografiatunnin lisäksi kaikille, sekä itämaisille tanssijoille että tribalisteille! Tekniikkatunti sopii alkeista alkaen, mutta tarjoaa haastetta myös kokeneille tanssijoille.