Kurssikuvaukset syksyn kursseille

SYKSY 2017

Alkeet, Kerttu Ristola, Sari-Maaria Sarkkinen ja Pirjo Huusko

Alkeistaso on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin alkeiden kertaajille. Alkeet on jaettu kahteen kuuden viikon jaksoon. Voit käydä jommankumman tai molemmat. Molemmat alkeet käytyään voi siirtyä alkeisjatkotasolle.

Alkeet 1: tutustutaan itämaisen tanssin liikekieleen ja pehmeisiin perusliikkeisiin: ympyrät, kahdeksikot, kädet.

Alkeet 2: laajennetaan liikevalikoimaa: iskut, kierrot, pudotukset ja värinät.

Bollywood, Aurora Ylinen

Bollywood-tanssi on intialaista elokuvatanssia, jossa yhdistellään klassisia intialaisia temppelitansseja sekä muita tanssilajeja kuten itämaista tanssia, hip hoppia ja show’ta! Tunneilla tutustumme bollywoodin värikkääseen ja tunteikkaaseen maailmaan, käymme läpi kehon perusliikkeitä ja teemme erilaisia tanssisarjoja nautiskellen vauhdikkaasta ja mahtipontisesta bollywood-musiikista!

Lapset, Aurora Ylinen

Lasten tunneilla tutustumme itämaiseen tanssiin juuri lapsille sopivalla tavalla. Käymme läpi kehon perusliikkeitä, opettelemme kuuntelemaan musiikkia ja rytmejä sekä valmistamme tanssisarjoja.

Show Oriental, Aurora Ylinen

Show Oriental -tunneilla tutustumme myös showtanssin tekniikkaan ja yhdistelemme sen elementtejä itämaiseen tanssiin. Valmistamme vauhdikkaita koreografioita, joista ei menoa ja meininkiä puutu! Keskitaso/jatkotaso.


 

Perustaso, Anna Salminen

Alkeiskurssin käyneille ja perusliikkeiden kertaajille. Kertausta ja liikekielen kartuttamista (esim. lonkan kaksoispudotus, undulaatio, kamelikävely, egyptiläinen kävely). Yhdistetään liikkuminen perusliikkeisiin, tutustutaan tanssivälineisiin (huivi, keppi) ja tehdään askelsarjoja ja helppoja tansseja.

Nuoret, Anna Niemistö

13–18-vuotiaille nuorille suunnatulla itämaisen tanssin tunnilla opetellaan itämaiselle tanssille tyypillistä liikekieltä ja menevä koreografia pohjoisafrikkalaisella potkulla. Tunti sopii aiemmin harrastaneille mutta myös uusille itämaisesta tanssista innostuneille!

Intensiivitunti, Anna Niemistö

Edistyneille nuorille (16 +) sekä aikuisille suunnattu tehokas tunti, jolla opetellaan vaativampaa tekniikkaa ja koreografioita. Syksyn pääteemana on vaihteleva ja vauhdikas mejansée-koreografia (estradi), mutta alustavasti kausi aloitetaan urbaaneja vaikutteita sisältävällä pop-koreografialla. Kurssi sopii keskitasosta alkaen.

Tekniikka, Anna Niemistö

Tekniikkatunnilla on luvassa perusliikkeiden huolellista hiomista, isolaation ja kerrostamisen harjoittelua, zillien soiton opettelua ja yhdistämistä tanssiin. Tunneilla on tärkeässä roolissa myös keskivartalon tukilihasten ja vartalon linjausten hallinnan kehittäminen. Must-tunti oman koreografiatunnin lisäksi kaikille, sekä itämaisille tanssijoille että tribalisteille! Perustasolta alkaen. Tunnit alkavat viikolla 37, tarkat päivämäärät ilmoitetaan kurssin alkaessa.