Opettajat

Pirjo Huusko

Pirjo aloitti itämaisen tanssin harrastuksen 1992 ja on toiminut opettajana ja koreografina vuodesta 1995 lähtien. Hän suoritti ensimmäisenä Suomessa Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n itämaisen tanssin tanssinopettajakoulutuksen vuonna 2000. Pirjo toimii myös Masrahin opettajakouluttajana.

Pirjolla on monipuolinen tanssitausta, johon kuuluvat mm. jazztanssi, afrotanssi, salsa, flamenco, baletti sekä erilaiset fuusiot. Hänellä on myös aerobic-ohjaajan koulutus ja vankka kokemus erilaisten liikuntaryhmien ohjaamisesta. Opettajana hän on vaativa ja tekniikasta tinkimätön, mutta samalla kannustava ja innostava.

Pirjo on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan Yasmine ry:n näytösvastaavana. Valtakunnallisilla itämaisen tanssin festivaaleilla hänet tunnetaan niin tanssinopettajana kuin festivaalien päänäytösten solo- ja ryhmätanssijana.

Aleksandra Jylhänniska

Aleksandra aloitti itämaisen tanssin harrastamisen syksyllä vuonna 2007 Yasmine ry:ssä. Näytetunteja hän alkoi pitää keväällä 2018. Tällä hetkellä hän aloittaa opettamisen viikkotuntien parissa. Hän toivoo oppilailtaan positiivista asennetta ja yrittämisen meininkiä. Ammatiltaan Aleksandra on Personal Trainer.

Anna Salminen

Anna on kulkenut läpi elämän tanssien, mutta aloitti itämaisen tanssin, kun Yasmine perustettiin syksyllä 1994.

Anna on opettanut Yasminen kursseilla syksystä 2002 ja tarvittaessa hän pitää myös paljettikirjontakursseja. Hänen mieluisin tanssivälineensä on keppi, mutta zillit ja milayakin käyvät.

Anna on mukana 7HT:n opettajakoulutuksessa.

Anna Niemistö

Anna aloitti tanssiharrastuksensa 2004 ensin kiinnostuttuaan Lähi-idän ja Pohjois-Arfikan musiikista ja kulttuureista. Tanssiharrastus on ollut siitä lähtien erottamaton osa hänen elämäänsä ja hän onkin aktiivisesti hakenut lisäoppia festivaaleilta ja lyhytkursseilta niin Suomesta kuin ulkomailta. Anna on suorittanut Sadie Marquardtin Raqs Flow -koulutusohjelmassa tason 2. Anna on koulutukseltaan fysioterapeutti ja tanssijan kehonhuolto on hänelle tärkeä aihe. Eri kehonhuoltomenetelmät kuten Pilates ja jooga ovatkin olleet Annalle tärkeä osa harjoittelua siinä missä eri tanssilajit. Anna on harrastunut myös mm. klassista balettia.

Opettaessa Annalle on tärkeää antaa oppilaille keinoja edistyä harrastuksessaan taitojen ja motivaation mukaan. Keskeistä Annan opetuksessa on huolellinen tekniikan opettelu, mikä mahdollistaa paitsi liikkeiden tekemisen turvallisesti ja tehokkaasti, myös helpottaa ilmaisua. Lisäksi Anna pyrkii painottamaan opetuksessaan itämaiseen tanssiin liittyvän kulttuurin, eri tyylisuuntien ja musiikin tuntemusta

Aurora Ylinen

Aurora Ylinen on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajan tutkinto-ohjelmasta, pääaineenaan showtanssi. Pääkaupunkiseudulla asuessaan hän on toiminut tanssijana etnolajeihin erikoistuneessa Dance Group Etnicassa, jonka kanssa hän on aktiivisesti keikkaillut sekä kilpaillut yli 10 vuoden ajan. Etnican kanssa hän on kilpaillut menestyksekkäästi mitalisijoituksille asti lukuisissa eri kilpailuissa. Aurora on myös opiskellut teatteria sekä musiikkiteatteria ja esiintynyt useissa musikaaleissa sekä televisiossa. Ennen Ouluun muuttamista hän opiskeli Västra Nylands folkhögskolanin tanssitaidelinjalla nykytanssia, jazztanssia, flamencoa sekä balettia. Auroran tanssirepertuaari on erittäin laaja, ja hän on treenannut monipuolisesti lajeja laidasta laitaan kuten bollywood, itämainen tanssi, show, nykytanssi, jazztanssi, baletti, street-lajit, flamenco, reggaeton sekä latino show.

Opettajana Aurora pyrkii luomaan tunneilleen positiivisen ja rennon ilmapiirin, jossa kaikilla on hyvä olla. Tunnilla tehdään ahkerasti töitä kuitenkaan unohtamatta tanssin iloa ja sen luomaa nautintoa. Aurora toivoisikin, että oppilaat muistaisivat aina suhtautua treenaamiseen ilon kautta!

Kuva: Ilkka Roitto

Anriikka Mentilä

Anriikka on aina rakastanut kaikenlaista tanssia ja kokeillut lajeja tankotanssista lavatansseihin. Itämaisen tanssin Anriikka löysi viimein sattuman kautta vuonna 2014, ja se olikin sitten menoa! Siitä lähtien Anriikka on osallistunut aktiivisesti etenkin tribal-tyylin kursseille ympäri Suomea ja tätä nykyä hän esiintyy mielellään tilaisuudessa kuin tilaisuudessa tanssisiskojensa kanssa.

Anriikan omin laji on American Tribal Style, jota hän opiskelee tavoitteellisesti Fat Chance Belly Dancen ja etenkin Carolena Nericcion johdolla. Anriikka opettaa ATS:a suurella omistautuneisuudella ja innolla, ja hänelle tärkeää on yhteishenki, hauskanpito ja rakkaus lajia kohtaan.

Sanni Jylhänlahti

Ensimmäisen kerran Sanni astui Yasminen salille vuonna 2007 ja siitä asti tanssisalilla onkin kuljettu aina vain ahkerammin ja into puhkuen. Tanssi on olennainen osa Sannin elämää, se on tärkeä voimavara ja ilon ja vapauden lähde. Oman tanssiosaamisen laajentaminen sekä uuden oppiminen on Sannille tärkeää ja ainaisena tavoitteena.

Opettajana Sanni haluaa auttaa tanssijoita kehittymään omien tavoitteidensa mukaisesti ja tarjota uusia kokemuksia tanssin parissa. Oikeaoppisen tekniikan lisäksi hän painottaa tanssillisuuden kehittämistä ja musikaalisuutta. Kuitenkin tanssituntien tärkeimpänä tavoitteena on olla jokaiselle pieni hetki arjen kiireessä, kun voi unohtaa huolet, nauttia tanssista ja pitää vain hauskaa!