Kurssikuvaukset

KURSSIKUVAUKSET SYKSYN 2022 KURSSEILLE

Anna Niemistö – Tekniikka

Jos tahdot voimaa ja koordinaatiota liikkeisiin, hallintaa keskivartaloon ja samalla perehtyä itämaisen tanssin ja musiikin tietämykseen, tekniikkakurssi on oikea tunti sinulle! Syksyn teemana ovat kehotietoisuutta edistävät harjoitukset, joiden avulla tutut itämaiset liikkeet saavat syvyyttä ja tehoa. Yhdistämme opittua kehoa ja mieltä innoittaviksi sarjoiksi, joihin haemme fiilistä musiikista ja inspiraatiota tunnetuilta tanssijoilta. Jokaisen tunnin kruunaa vauhdikas värinätreeni! Kurssi sopii perustasolta alkaen ja hyödyttää myös kokeneita tanssijoita.

Anna Niemistö – Golden era/Awalim

Keitä olivat ‘oppineet naiset’ eli almat? Miten tanssia yhtä sulokkaasti kuin Samia Gamal? Kurssilla tutustutaan egyptiläisen tanssin historiaan tanssillisesti. Teemme kaksi lyhyttä koreografiaa, joista toisessa fiilistellään raqs sharqin kulta-aikoja ja toisessa on kuuluisan Mohammed Ali -kadun vaikutteita. Kurssi sisältää myös lattiatyöskentelyä, mutta liikkeet ovat sovellettavissa. Kurssi on avoimelle tasolle perustasosta alkaen, haastetta kuitenkin riittää myös konkareille.

Pirjo Huusko - Edistyneet

Edistyneet ryhmässä tehdään otsikon mukaisesti vaativampaa tekniikkaa ja yhdistellään niin rytmisesti kuin tanssitekniikaltaankin vaativampia askelsarjoja ja kombinaatioita tähtäimessä tason mukainen koreografia, kuitenkin unohtamatta tanssin iloa ja nautintoa!

Päivi Lahdelma – Jatkoryhmä

Jatkotaso sopii aiempien tasojen taidot omaksuneille, eli vähintään 4 v. tanssineille. Sarjat ja koreografiat ovat melko vaativia. Syvennämme keskivartalotekniikkaa opetellen esim. vatsan silmukoita, afroympyröitä ja vatsapotkuja. Opimme myös arabialaisen musiikin rytmejä. Syyslukukaudella tutustumme lisäksi melayan käyttöön ja aleksandrialaistanssiin.

Tuula Wallenius - Päiväryhmä

Päiväryhmässä syyskausi aloitetaan kertaamalla itämaisen tanssin perusliikkeitä. Myös uudet aloittajat ovat tervetulleita! Kehitetään tasapainoa ja vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia. Harjoitellaan helppo koreografia. Tunneilla edetään leppoisaan tahtiin ryhmän ehdoilla ja nautitaan arabialaisen musiikin rytmeistä! Tunti sopii hyvin myös seniori-ikäisille!

Päivi Lahdelma – Alkeet

Tervetuloa ottamaan ensiaskelia itämaisen tanssin maailmassa! Et tarvitse mitään ennakkotietoja, -taitoja tai välineitä. Laji sopii kaikenikäisille ja -kokoisille, eikä haittaa vaikka sinulla olisi kaksi vasenta jalkaa! Opettelemme lajin perusliikkeitä, joissa käytetään usein keskivartaloa ja käsiä. Samalla musiikin arabialaiset rytmit ja soittimet alkavat tulla tutuiksi. Tämä kurssi on johdanto itämaisen tanssin kiehtovaan kulttuuriin ja sen käytyäsi voit jatkaa alkeisjatkotasolle.

Satu Roine - Lapset ja nuoret

Lasten ryhmässä tutustumme uuteen lajiin leikin, tekniikan, arabialaisen musiikin ja pienen koreografian avulla. Kurssin aikana kokeilemme myös erilaisia tanssivälineitä, kuten huiveja sekä keppejä. Tälle kurssille voit tulla täysin ilman aikaisempaa tanssikokemusta, opetellaan yhdessä nauttien tanssin ilosta!

Sari-Maaria Säävälä - Alkeisjatko

Jatketaan alkeistasolle sopivien perusliikkeiden parissa ja syvennytään tanssillisiin liikesarjoihin. Rakennellaan perusliikkeistä pientä koreografiaa. Tutustutaan myös lyhyesti eri tanssivälineisiin.

Aada Pyykkö - Perustaso

Tänä syksynä perustasolla kerrataan perusliikkeitä ja yhdistellään niitä liikkeisiin sarjojen ja koreografian parissa. Tutustumme myös erilaisiin tanssivälineisiin kuten huiviin. Koreografian teemme Dogukan Mancon turkkilaiseen pop-kappaleeseen Yuzlesme, joka antaa voimaa jaksamaan koko syksyn läpi!