Kurssikuvaukset

KURSSIKUVAUKSET SYKSYN 2019 KURSSEILLE

Alkeet 1 & 2, Aurora Ylinen

Alkeiskurssit 1 & 2 on suunnattu heille, joilla ei ole aiempaa kokemusta itämaisesta tanssista. Alkeiskurssilla pääset tutustumaan itämaisen tanssin ihanaan maailmaan ja opettelemaan sen perusliikkeitä rauhassa. Luvassa on pehmeitä, teräviä, sulavia ja käärmemäisiä keskivartalon, rintakehän, lantion sekä käsien liikkeitä!

Alkeet (jatko) 1 & 2

Keskiviikon alkeistason jatkokurssi on suunnattu syksyllä 2019 alkeiskurssin käyneille. Alkeistason jatkokurssin ensimmäisen osion opettajana toimii Aleksandra Jylhänniska. Ensimmäisen osion tunneilla mennään hieman syvemmin itämaisen tanssin maailmaan. Kurssilla korostetaan lisää tanssillisuutta ja pidetään hauskaa huivikoreografian kanssa!

Alkeistason jatkokurssin toinen osio koostuu kolmesta 2–3:n tanssikerran kokonaisuudesta. Kurssin toisella osuudella luvassa on muun muassa innostavia askelsarjoja, itämaisen tanssin välineisiin tutustumista ja kehonhuoltoa.

Jatko/edistyneet, Pirjo Huusko

Jatko/edistyneet -tunneilla jatketaan vielä syksyn huivikoreografian hiomista. Lisäksi teemme vauhdikkaan rumpusoolon, joka yhdessä syksyn koreografian kanssa muodostaa perinteisen estradikokonaisuuden.

Tekniikka: So you think you can drumsolo, Anna Niemistö 

Kevään tekniikkatunneilla on teemana rumpusoolo, eli luvassa on päräyttävää menoa! Tunneilla haastetaan koordinaatiota, kikkaillaan kerroksilla ja yhdistellään ihania itämaisia liikkeitä ja askelia mitä mielikuvituksellisimmin. Isolaatio ja keskivartalon hallinta kehittyvät ja aivot saavat pureskeltavaa. Tunti soveltuu parhaiten perustasolta ylöspäin, mutta kaiken tasoiset tanssijat huomioidaan sopivin vaihtoehdoin.

Keskitaso, Anna Niemistö

Tunnilla jatketaan siitä, mihin syksyllä jäätiin, eli luvassa on naisellista keskivartalon käyttöä ja perinteistä itämaista tanssia. Uutena koreografiana opetellaan keskitasolle sopiva estraditanssi, jossa vaihtelevat erilaiset osiot aina elegantista sisääntulosta juurevaan baladiin. Musiikkina kyseisessä koreografiassa on Amir Sofin kappale Amir Ooh Bess.

Päiväryhmä, Anna Salminen

Perustekniikkaa ja sarjoja sekä koreografia ryhmän ehdoilla.

Avoin taso: Bollywood, Aurora Ylinen

Bollywood-tanssi on intialaista elokuvatanssia, jossa yhdistellään klassisia intialaisia temppelitansseja sekä muita tanssilajeja kuten itämaista tanssia, hip hoppia ja show’ta. Tunneilla tutustumme Bollywoodin värikkääseen ja tunteikkaaseen maailmaan, käymme läpi kehon perusliikkeitä ja teemme erilaisia tanssisarjoja nautiskellen vauhdikkaasta ja mahtipontisesta Bollywood-musiikista. Tunti sopii kaikille taitotasoille.

Avoin taso: Show oriental, Aurora Ylinen

Show Oriental -tunneilla yhdistyvät itämaisen tanssin pehmeät, terävät sekä isoloivat keskivartalon ja lantion liikkeet sekä kauniit käärmemäiset kädet. Showtanssin puolelta mukaan otetaan erilaisia vauhdikkaita käännöksiä ja piruetteja, tilassa liikkuvia askelia sekä tasojen käyttöä. Tunti sopii kaikille taitotasoille.

Perustaso, Sanni Jylhänlahti

Tällä kurssilla harjoitellaan perustekniikan erilaisia variaatioita ja niiden kanssa liikkumista.  Näistä komponenteista kootaan myös menevä ja leikittelevä rumpusoolo. Tervetuloa mukaan!

American Tribal Style, Anriikka Mentilä

Kurssilla opetellaan ATS:n alkeistason hitaita ja nopeita liikkeitä, harjoitellaan zillien soittoa, ryhmäimprovisaatiota, johtamista ja seuraamista. Kurssi antaa valmiuksia improvisaatioesiintymiseen. Aiempaa itämaista tanssitaustaa suositellaan.