Yasminen toiminta

Oulun itämaisen tanssin yhdistys Yasmine ry perustettiin Oulussa vuonna 1994. Yhdistyksemme tavoitteena on koota yhteen itämaisen tanssin harrastajia Pohjois-Suomen alueella. Toimimme yhteistyössä valtakunnallisen Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n, Masrah ry:n ja muiden itämaisen tanssin yhdistysten kanssa, joten kauttamme saa tietoa itämaisen tanssin kuulumisista myös muualta Suomesta ja maamme ulkopuolelta!

Järjestämme itämaisen tanssin opetusta lyhytkurssien ja viikkotuntien muodossa, ja autamme myös itämaisen tanssin esitysten järjestämisessä.

Tärkeä osa tanssiharrastusta on tutustuminen muihin harrastajiin. Järjestämmekin itämaisia illanviettoja syys- ja kevätkokouksen yhteydessä, sekä silloin tällöin muutenkin. Suurin osa yhdistyksen voimavaroista keskitetään opetukseen ja lajista tiedottamiseen. Yhdistys pyrkiikin, sisaryhdistystensä tavoin, nostamaan itämaisen tanssin sille kuuluvalle paikalle muiden etnisten tanssien joukkoon. Pyrimme myös määrätietoisesti nostamaan itämaisen tanssin opetuksen tasoa Pohjois-Suomen alueella tuomalla paikkakunnalle huippuopettajia koti- ja ulkomailta, sekä kouluttamalla omia opettajiamme.